Ръководство за инсталиране

20150207034939_28657(001).jpg

1, Алуминиев композитен панел Обикновено се използват свързващи мелтоди

Алуминиеви композитни панели могат да използват метални и пластмасови методи за обработка, които обикновено се използват за свързване на връзката Следват въведени няколко често използвани режима на свързване:

(1) връзките за нивели
Алуминиевият композитен панел може да бъде свързан между използването на подходящи алуминиеви нитове или пластини и други материали. Прилагане на открито или на места с висока влажност, при използване на нитове, използващи неръждаема стомана, за да се избегне корозионният ефект на алуминиево-пластмасовата плоча. , нитратната сърцевина е фиксирано свързана, за да бъде изтеглена, след като нитове с накрайник с накрайник се използват само за вътрешни приложения.

(2) с резбован закопчал
Има външен и вътрешен с два
а.Части за фиксиране на открито
При външна употреба с резба трябва да се вземе предвид коефициентът на термично разширение на алуминиевия композитен панел, за да се избегне деформацията на алуминиевата плоча поради термична и натиснат деформация, отварянето на алуминиеви композитни панели над тях трябва да бъде по-голямо от диаметъра на винта, изискванията за разширяване.

Използването на винт от неръждаема стомана с уплътнение може да избегне алуминиева плоча чрез екструзионна деформация, продуктовата функция е била получена за проверка. За да изберете подходящ структурен материал винтови закрепващ винт, трябва да използвате въртящ се ключ или отвертка, плътно на повърхността на алуминиевия композитен панел, за да оставят следи.

Строителство и понякога трябва да използвате малко в drillng или обвивка деформация на алуминий или дъно структура, за да се постигне фиксиран център пробиване дупка и занит. Необходимо е да се обърне внимание, е да се осигури отстраняване на защитния филм върху фиксиращите винтове преди.

б.Части за фиксиране на интериора

Винтът за фиксиране на вътрешното приложение може да използва различна форма на главата стомана или дърво. Тези винтове обикновено не позволяват преместване на алуминиевите композитни панели.

За закрепване на алуминиевия композитен панел могат да се използват шарнирни шайби с шарнирна глава, могат да се използват обичайните методи с изпъкналост или директно върху пресоващата плоча от алуминиев панел, които са по-големи от диаметъра на отвора на винтовия прът.

(3) заваряване от пластмаса (само за сърцевинен материал от PE)
Използването на заваръчна връзка с горещ въздух може да бъде приложено към алуминиевата композиция между пластмасата, използвайте електрически нагревател с въздушно нагряващ алуминиев гладък полиетиленов слой от сърцевинен материал и полиетиленова пластмасова заваръчна пръчка след охлаждане на заваръчното съединение се получава при добро състояние:

Подгответе добър граничен интерфейс на плочата;

B чист горещ въздух;

C Температурата на заваряване правилно;

D право на контактно налягане;

E скорост на заваряване.

(4) връзка
Използване на метално лепило / общо лепило.За вътрешна рекламна дъска, оформление на щанд Общата метална или обикновена лепило е подходяща за композитни плоскости, не е необходима двустранна лента, подходяща за висока якост. Необходимостта от висока якост на свързване на Понякога препоръчваме използването на еднокомпонентно лепило.

СИКА-BOND

Необходимо е да се обърне внимание е, когато се използва на открито, когато лепило способността да издържат на статична сила на общи.

Когато свързващият алуминиев панел и други материали могат да се слеят поради коефициенти на термично разширение на различни материали.

(5) свързване на конектора на картата
Обикновено може да се използва и за свързване на фиксирана комбинация, алуминиев композитен панел, алуминиева конструкция може да изглежда или е изработена от пластмасов материал и да стане, обикновено се състои от две части и се състои от винтова връзка.


2, Ръководство за приложение на алуминиев композитен панел GB / T 17748-2008

1.slotted
Алуминиеви композитни панели на гънката по време на конструкцията, трябва да бъдат отворени в подгъва, според изискванията, общият може да отваря слот, U типов тип тип V, няколко типични сгънати режими се виждат на фигура С.1. Ако използвате специалната машина за шлайфане с алуминиева плоча, уверете се, че дълбочината на отворите не навреди на обратната страна на алуминия и оставете дебелината на пластмасовия слой от 0,3 мм. В слота в кутията може да се използват междинни усилващи елементи като

2.член филм
Алуминиеви композитни панели след монтажа трябва незабавно да отстрани защитния филм, защитното фолио да се намали поради стареене, причинено от възможността за скъсения филм трудно, сериозно остатъчно лепило или сериозно замърсяване на алуминиевата повърхност и т.н.

3. защитата на повърхностния филм
Трябва да избягвате да повредите повърхността на боя
4. посоката на монтаж
Тъй като повърхността на алуминиевия композитен панелен филм обикновено се използва при производството на валцово покритие, цветът на покритието може да има определена посока (особено метален цвят), разглеждан от различен ъгъл, алуминиево-пластмасовата плоча сензорния цвят може да има някои разлики, за да се избегне този вид разлика, алуминиевата пластмасова плоча трябва да бъде монтирана в съответствие със същата посока на производство.

5. почистване на поддръжката
Алуминиеви композитни панели за най-малко една година трябва да има почистване поддръжка, премахване на повърхностни петна и вредни вещества, за да се поддържа повърхността чиста, да се осигури нормален живот на продукта.Трябва да бъде гъвкав почистващ агент с неутрално почистване, преди почистващ агент за алуминиева плоча, покрита без нежелани ефекти

6. условия на съхранение
Алуминиевият композитен панел трябва да се съхранява в сухи, хладни, вентилирани гладки, проблеми при съхранение не трябва да бъдат повече от 70 ° C.

7.изместване и огъване
Алуминиевият композитен панел трябва да се разглежда предварително при добро нагъване, без да се повтаря сгъването, а при необходимост да не се използват директно огънати алуминиеви плочи, минималният радиус на огъване не трябва да бъде по-малък от 30 см.

8.поддържане на уплътняващия материал
Уплътнителният материал за плоскости от алуминиево пластмасово покритие трябва да има добра устойчивост на влажност и добра съвместимост с алуминиевата плоча. Лепило също трябва да отговаря на съответните национални или индустриални стандарти. Поради лошия уплътнителен материал лесно се замърсява дори корозията на алуминиевия композитен панел, беше извършено преди всичко

уплътнителни материали и съвместимост с алуминиеви плочи.

9.изготвяне и монтаж

Проектирането на алуминиеви композитни панелни инсталации трябва да изпълнява съответната спецификация за монтаж дизайн и напълно да вземе предвид термичното разширяване и свиване може, за да се избегне инженерство и грапавостта на повърхността имат лош ефект.

10.transportation
Алуминиевият композитен панел в процеса на подаване и транспортиране трябва да се подрежда равномерно, гладко, стабилно, да се избягва движение, плъзгане, надраскване на повърхността, сблъсък и локално смачкване.


3, Метод
1, методът на директното залепване
A, основна плоча и алуминиев пластмасов композитен панел (шперплат или покритие с повърхностна стена, лепило за адхезионна сила), леко суха, незалепваща в ръка (според температурата, около 10 минути), алуминиево-пластмасовата композитна плоскост е поставена върху шперплат, ръце клапи налягане, докато алуминиева пластмасова композитна дъска напълно залепени в шперплат за проверка.Не използвайте желязо или лек твърд материал нараняване повърхност на почукване инструмент кръпка

B, съвместно резервирани 5-10mm шев, облицовка за запълване на фуги или.

2, двустранна adhensive лента и adhensive и използване
(според височината, размер на алуминиево-пластмасовата композитна плоскост и натоварване на лагера, избор на нископелена полиуретанова или полиетиленова двустранна лента) до форма на полето върху фурнир паста, площ 30%, останалите 70% част ще залепва покритие Yutian форма пространство, а след това алуминиево-пластмасова композитна дъска е поставена в горната част, с ръце тласкане към напълно залепнали.

3, окачена фасада за суха конструкция
Алуминиева композитна панелна окачена фасада под формата на конструкцията може да бъде разделена на алуминиева завеса от окачена фасада и алуминиева плоча за окачване в две форми.

А, тип "завеса", са панели и метална рамка (греди, колони), монтирани във фабриката за монтаж на окачени фасади, монтажни елементи за окачени фасади, които образуват цялостна инсталация на окачена фасада.

B, окачена фасада тип "компонентен тип" се монтира последователно върху колоната за завеси, лъч и алуминиева плоча.


4, Стенната завеса на сградата  

Съставена от носещата конструкция и панела, тя може да бъде противоположна на основната структура на определена способност за преместване, без да се споделя структурата на тялото чрез изграждане на ефектите от конструкцията на заграждението или декоративната структура.

Диаграма за монтаж на пиро

5, Алуминиева композитна панелна класификация на система за окачени фасади
Алуминиеви композитни панел завеса в допълнение към играе ролята на декорация, но и за много функции, като например защита на външната стена на сградата структура звукоизолация, топлоизолация, влагоустойчив, наследяване на вятъра, за постигане на тези функции, трябва да се осигури от технологията, от технологията на фасадната система, разделена главно на затворена и отворена система от два фасадни стена.

1, затворен тип завеса е панели фуги със залепена лента sealed.The специфични методи на запечатване шевове могат да бъдат разделени на мокро и сухо затворени затворени.Мека и затворени от устойчив на атмосферни условия уплътнител; сухи и затворени с лепило за екструдиране.

2, отваряне на система за завеса се отнася за между завеса стената отвътре и отвън е отворен, свързан.За да се постигне ефектът на топлоизолация, звукоизолация, като конструкцията на водоустойчиви на функцията завеса стена, неговият интериор е запечатан , наречен също зад завесата.

Отворете технологията на завесите и традиционната напълно затворена структура на окачена фасада има много уникални предимства в сравнение със следното

1. Металният декоративен слой, който се задържи, за да се поддържа циркулацията на въздуха дълго време, така че топлинната ефективност е добра, може значително да намали повредата на сградите, причинена от температурата, като например да намали топлопроводимостта, да намали пукнатините на сградата

2. Поддържайте сухата стена, вътрешната влажност може да бъде много бързо, новата стена може бързо да изсъхне

3. Комбинацията и материал за изолация на стени могат значително да намалят шума на външната страна.

4. Ефектите от интензивността на налягането на вятъра върху външната стена на сградата по-горе ще бъдат намалени благодарение на отварянето на структурата на завеса, така че при големите размери на решетката може да се намали или да няма задните ребра

5. Конструкцията на рамката на окачена фасада може да намали броя и размера на фиксираната точка